Jere Sumell - Punavihreitä kannanottoja ja muita kirjoituksia Tasa-arvoa poliitikan teolla ihmisille ja elämää politiikan ulkopuolella.

Elämänmittainen unelma punavihreä talousväitös-opinnäytetyö

Nyt kun olen yhden opinnäytetyön harjoituksen kannalta tehnyt liiketaloudesta ja hallinnosta, vähintään yksi kiinnostaisi vielä kirjoittaa. Elämänmittaisesta saavutuksesta puhuttaessa olisin 42-vuotias, kun punavihreä talousväitökseni tarkistustilaisuus olisi Turun Kauppakorkeakoulussa. Kiinnostaisi tehdä tutkimusta julkisen hallinnon tietohallinto-johtamiseen liittyen, jotain siihen liittyen, kun yksityisen sektorin kokemusta minulla ei ole lainkaan.

Tämä tietenkin edellyttäisi kiitettäviä maisteripapereita, tai YAMK-tradenomi MBA -tutkintoa, ja tuo 42 -vuoden ikätavoite on realistinen ja toteutettavissa, mikäli pääsen aloittamaan ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamisen ensi syksynä, Verkot on jo heitetty vesille.

Voi olla, että 42-vuotiaana työelämään siirtyminen aiheuttaa ikärasismiin törmäämistä, mutta olen käynyt niin pitkän tien kasvatustieteistä IT-tradneomiksi, ja olen aikuistunut vuosien varrella, ymmärrän jotakuinkin mikä on maailmassa länsimaalaisena mahdollista saavuttaa ja mitä ei riippuen siitä, mitä omien tavotteiden eteen on valmis ja uskaltaa panostaa.

Vaikka ensimmäinen tutkintoni liiketaloudesta oli kovin insinöörimäinen ja tekniikkaan painottuva, haluaisin jättää teknologian näpertelyn vähemmälle, ja keskittyä laajempiin kokonaisuuksiin, mitä tulee tietohallinnon kehittämiseen, työpolitiikkaan, ja tehdä jotain sellaista työtä, jolla olisi jokin yhteiskunnallinen merkitys. Jollei muuta, niin ainakin kotikaupunkini Turun eteen jotain, vaikka jäisin ikuisiksi ajoiksi hautaan saakka työttömäksi, jonkinlainen elintasoni on turvattu takuueläkkeen ja asumistuen saadessani, niin voin alkaa keskittymään nyt ainoastaan itselle tärkeisiin asioihin, kuten roots-sähkökitaran soittoon, opiskeluun ja tietoverkkoturvallisuuden kehittymisen seuraamiseen ja jatkaa hyvää työtä jo useat vuodet verkossa tehneenä pitäen pysyvistä väreistä maailmassa ja verkossakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa